Delegacija EU: Nemamo razloga sumnjati u podatke o porastu zaposlenih u BiH

Fena
Delegacija EU: Nemamo razloga sumnjati u podatke o porastu zaposlenih u BiH
N1 / Ilustracija

Povodom nekoliko medijskih navoda u vezi sa podacima o zaposlenosti u nedavno objavljenom kvartalnom ekonomskom pregledu Evropske komisije za zemlje kandidate i potencijalne kandidate za članstvo u EU, Delegacija EU/Ured specijalnog predstavnika je objavio da je u tom dokumentu, kojeg je u aprilu 2017. godine izdala Evropska komisija, zabilježen porast zaposlenih u BiH za oko 30.000 u periodu od januara 2016. do januara 2017. godine.

"Nemamo razloga sumnjati u validnost ovih podataka. Izvještaj također spominje pad u broju radno sposobnog stanovništva koji je izmjeren u okviru BiH ankete o radnoj snazi u 2016. godini, a desio se gotovu cijelu godinu ranije (u periodu od aprila 2015. do aprila 2016. godine). Ova dva seta podataka se ne trebaju direktno upoređivati jer pokrivaju različite vremenske periode", saopćeno je iz Delegacije EU/Ureda specijalnog predstavnika.

Napominju kako se kvartalni pregled  može naći na engleskom jeziku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije