Business cafe u maju u Sarajevu i u Tešnju i još osam gradova regije

Radiosarajevo.ba
Business cafe u maju u Sarajevu i u Tešnju i još osam gradova regije
Treća sezona Business cafea do sada je najuspješnija po broju učesnika u Sarajevu.

Ovaj mjesec građane BiH očekuje Business cafe u dva bh. grada – Sarajevu i Tešnju.

Agencija Global Market Solutions organizira Business cafe u Sarajevu 18. maja s početkom u 18.00 sati u Atrium Sali Hotela Europe.

Na dvanaestom Business cafeu prisutni će moći poslušati priče o uspjehu bh. proizvoda na svjetskom tržištu. Riječ je o Senadi Selimović direktorici kompanije Maguba koja proizvodi klompe modernog dizajna koje se plasiraju na američko tržište, a potom iz Amerike diljem svijeta.

Mistral Technologies je već u IT sektoru prepoznata kao jedan od lidera i kao jedan od najpoželjnijih poslodavaca, a o izuzetnim rezultatima koji su povezali Ameriku i BiH govorit će Damir Faruk Saračević, direktor marketinga ove kompanije. Obje kompanije počele su s radom u BiH 2010. godine i obje kompanije surađuju s američkim tržištem.

Senada Selimović je kompaniju Maguba iz Švedske dovela u BiH, a godišnje proizvedu i izvezu preko 50.000 pari klompi modernog dizajna koje su veoma popularne među ljubiteljicama mode širom svijeta. Ono što je komparativna prednost ove kompanije nad evropskim kompanijama je tehnologija i naprednije mašine. Nastojeći da podrže bh. kompanije, 80 posto materijala i sirovina nabavljaju upravo od bh. kompanija. Insistiraju na kvaliteti kako bi ostali konkurentni, tako da su ipak prisiljeni da kožu i niklovane eksere nabavljaju van granica BiH.

Mistral Technologies nastala je kao rezultat vizije dva mlada i ambiciozna IT stručnjaka, a danas je njihovo djelovanje mnogo šire, te nisu uspješna priča samo za sebe. Lider su razvoja IT sektora u BiH, a svojim radom su postigli da budu prepoznati kao strateški partner u razvoju američkih telekomunikacijskih kompanija i auto industrije. Pored razvoja softvera i tehnologije, nesebično rade i na pravno-ekonomskom okviru koji treba dovesti do velikog razvoja IT sektora, a samim tim i velikog dodatnog zapošljavanja mladih te rade na programima edukacije i osposobljavanja mladih za IT sektor.

Pored ovog eventa u Sarajevu, Business cafe će se samo dva dana nakon eventa u Sarajevu održati i u Tešnju, bh. centru poduzetništva. „Značaj širenja pozitivnih priča o uspjehu bh.poduzetnika prepoznali su i u Tešnju. Pozvali su nas da održimo Business cafe u Tešnju na Gradini 20. maja okviru 12. Sajma privrede Tešanj 2016. Govornici će biti osnivači kompanije Atlant BH, te Mirza Ćostović osnivač kompanije namještaja Artisan i Dženan Ajanović vlasnik Inox Ajanović iz Tešnja, a svi zainteresirani su pozvani da se pridruže. Smatramo da su iskustva tešanjskih poduzetnika u kombinaciji s iskustvom kompanije Atlant BH odličan pokazatelj značaja networkinga i napretka poduzetništva u našoj zemlji“, navode iz Agencije Global Market Solutions koja je vlasnik licence Business cafe za BiH.

Sponzori ovog eventa su Provansa Dobrinja i Media Biro (XXL Print), a medijsku podršku su i ovaj put pružili poslovni portal Akta.ba, RSG i Antena Sarajevo radio, portal Radiosarajevo.ba, te dnevne novine Oslobođenje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije