Boxmark u Lukavcu želi proširiti fabriku

Fena
Boxmark u Lukavcu želi proširiti fabriku
Planovi za poslovni razvoj kompanije Boxmark, izgradnja novih proizvodnih kapaciteta, a time i otvaranje novih radnih mjesta, bili su tema sastanka premijera Tuzlanskog kantona Bege Gutića s direktorom Boxmarka Matejem Bastičem.

Kako je rekao Bastič, kompanija za proizvodnju tekstilnih i kožnih dijelova za autoindustriju, "Boxmark", u skorijoj budućnosti planira proširenje svojih proizvodnih kapaciteta u Lukavcu.

To, prije svega, podrazumijeva izgradnju nove proizvodne hale od oko 10.000 m2, a što je prva faza ukupnog investicijskog projekta koji bi trebao da rezultira otvaranjem oko 800 novih radnih mjesta u ovoj kompaniji.

Tokom današnjeg sastanka razgovarano je o procedurama izdavanja neophodnih dozvola i saglasnosti, kako bi se u što skorije vrijeme moglo početi i sa konkretnim radovima.

- "Boxmark" se dosad pokazao kao jedan od najozbiljnijih poslovnih investitora u Tuzlanskom kantonu, i kao takvom, Vlada će učiniti sve što je u našoj moći da sve neophodne procedure za izdavanje dozvola okončamo u najkraćim mogućim rokovima - rekao je Gutić.

Napomenuo je da njihov dobitak i cilj u ovom slučaju predstavlja oko 800 novih radnih mjesta te da će u tom pogledu svi kapaciteti Vlade TK i resornih ministarstava biti stavljeni u funkciju realizacije ove investicije.

Dodao je da će Vlada TK kao partner pomoći "Boxmarku" i u komunikaciji sa drugim poslovnim partnerima, prije svih BH Telekomom i Elektroprivredom Bosne i Hercegovine, da se ispune svi neophodni preduslovi za realizaciju ovog projekta, saopćeno je iz Odjeljenje za informiranje Vlade TK.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije