Ramljak: Vratili smo povjerenje dobavljača, svi dugovi će biti naplaćeni

A. B.
Ramljak: Vratili smo povjerenje dobavljača, svi dugovi će biti naplaćeni
Povjerenik Vlade Hrvatske za Agrokor Ante Ramljak na današnjoj konferenciji za novinare u Sarajevu, izjavio je da je Agrokor vratio povjerenje dobavljača te da će uskoro svi dugovi biti naplaćeni.
Ramljak je kazao da u Bosni i Hercegovini postoje dva formata te da je ukupni dospjeli dug prema dobavljačima 80 miliona maraka.
 
"Imamo dva formata u BiH. To je danas prezentirano finansijskim pokazateljima i dobavljačima. Mislim da smo ih uvjerili i d će svi njihovi dugovi biti naplaćeni u naprednom razdoblju. Vjerujem da smo ponovo vratili njihovo povjerenje i da ponovo možemo nastaviti s normalnim poslovanjem u BiH", kazao je Ramljak.

Prema njegovim riječima, Konzum će preuzeti sva potraživanja i svi dugovi dobavljača će biti naplaćeni, a to je, kako je kazao, ono što je nedostajalo.

"To je jedina karika koja je nedostajala. Namjerno ne spominjem nikakva imena, ali je Konzum značajan kao i svi kupci radi očuvanja tržišta, pogotovo kada je riječ o bh. kompanija koje imaju svoje poslovanje na velikom tržištu", istaknuo je Ramljak.

Dodao je kako bi svaki događaj koji bi vodio ka gašenju bilo koje firme u BiH, ugrozio brojna radna mjesta. Ramljak je ranije najavio da će biti otpuštanja radnika Agrokora u BiH, ali je još rano reći o kolikom broju radnika je riječ.

Tada je navedeno da je otpuštanje radnika već počelo u nekim dijelovima Agrokora u BiH te da je zatvorena firma Velpro u Čitluku i da će proces zatvaranja biti nastavljen.

"U nizu dosadašnjih vrlo otvorenih i vrlo konstruktivnih sastanaka koje smo imali, moj fokus će sada biti situacija u BiH. Nama je prioritet da stabiliziramo situaciju na tržištu u BiH. Sada kad smo uspjeli osigurati finansiranje na nivou Agrokor grupe, mislim da ću u sljedećem periodu mnogo više vremena posvetiti situaciji u BiH. Siguran sam da ćemo naći pozitivno rješenje za sve. Na vidiku imamo rješenje situacije", rekao je Ante Ramljak.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije