U Sarajevu počeo sastanak o Agrokoru

Radiosarajevo.ba
U Sarajevu počeo sastanak o Agrokoru
U Sarajevu je danas počeo sastanak o Agrokoru na kojem učestvuju ministar za vanjsku trgovinu i ekonomske odnose BiH Mirko Šarović, predstavnici nadležnih državnih i entitetskih institucija i povjerenik Vlade Republike Hrvatske Ante Ramljak.

Kako je najavljeno iz Ministarstva za vanjsku trgovinu i ekonomske odnose BiH, na sastanku će razgovarati o krizi u tom koncernu i planovima za buduće poslovanje.

Na sastanku će također biti predstavljen Akcioni plan povjerenika Vlade Republike Hrvatske s konceptom i pravcem rješavanja problema u koncernu Agrokor i njegovim firmama kćerkama u Bosni i Hercegovini.

Današnji sastanak dogovoren je tokom Ramljakove posjete BiH 27. aprila. Tada je Ramljak istaknuo da je od trenutka preuzimanja ove kompanije situacija koju su zatekli u koncernu bila vrlo alarmantna.

“Nemam namjeru širiti lažni optimizam i ne mogu reći da se situacija promijenila u 15 dana. Uspjeli smo spriječiti da se problem prelije iz Hrvatske u regiju. Sada se moramo baviti odvojenim problemima Slovenije, Srbije i BiH", kazao je Ramljak

Agrokorove kompanije-kćerke u BiH zapošljavaju oko 5.200 radnika, a najviše ih je u podružnici Konzuma koja je u BiH registrirana kao samostalni pravni subjekt. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije