Ledi krv u žilama: Pogledajte brutalni Camaro ZL1 1LE na stazi

Radiosarajevo.ba
Ledi krv u žilama: Pogledajte brutalni Camaro ZL1 1LE na stazi
/ Foto: General Motors
Već pola stoljeća Chevrolet Camaro uživa status kultnog automobila u SAD. I aktuelna generacija, predstavljena prije dvije godine, je tipični američki muscle-car, mišićavi i snažni automobile s zadnjim pogonom.

Za mušterije kojima obične verzije nisu dovoljne, nego bi željele Camaro, osim ne cesti, s vremena na vrijeme provozati i nekom trkačkom stazom Chevrolet je pripremio posebnu ediciju.

Kultni američki automobil dobio je 1LE-paket za top-verziju ZL1. Posebni paket uključuje veći zadnji spojler od karbona, dodatna zakrilca na prednjoj kecelji, podesive Multimac amortizere, podesivi stabilizator na zadnjoj osovini…

Težina točkova smanjena je za po 3,3 kilograma ugradnjom ultralakih aluminijskih felgi koje su obučene Goodyearovim gumama širine 305 mm naprijed, 325 mm nazad.

Dodatnu uštedu težine od 27 kilograma osigurali su posebne zadnje staklo i modificirana stražnja klupa. Ako se svemu doda kompresorski V8 motor snage 650 konja – prvoklasni ugođaj za volanom je zagarantovan…

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije