Tuning show na Kamberovića polju: Ljepše, niže, glasnije

Anadolija
Tuning show na Kamberovića polju: Ljepše, niže, glasnije
Oko 200 vozila i veliki broj ljubitelja automobila okupio je "Getaway in Zenica", šesti po redu tuning show u organizaciji AK Ze-Tuning iz Zenice.

Adi Krgo, potpredsjednik i jedan od osnivača AK Ze-Tuning iz Zenice, rekao je kako je ovo tradicionalno predstavljanje automobila u gradu na obalama Bosne.

"Ovo je već tradicija koju održavamo. Imamo veliki broj posjetilaca i takmičara, a neke još uvijek čekamo zbog vremenskih prilika. Kao i do sada, imamo izložbu u stylingu te takmičenje u dB drag kategoriji u kojoj se mjeri glasnoća audio sistema u automobilima", rekao je Krgo.

tuning_zenica_AA_010.jpg - undefined

Foto: Anadolija

Krgo je kazao kako je tuning popularan u BiH, ali da je finansijski zahtjevan i dosta skup.

"Ljudi znaju šta je, o čemu se radi i po cijeloj BiH postoje ovakvi događaji koje i mi posjećujemo, a sve da okupimo ljude koji se vide samo od događaja do događaja, a to su i prijatelji iz Hrvatske, Srbije, Crne Gore i drugih država. Prvi cilj je druženje, a zatim i takmičenje", rekao je Krgo.

tuning_zenica_AA_009.jpg - undefined

Foto: Anadolija

Omar Mehović, predsjednik AK Venom iz Sarajeva, rekao je kako je ovaj klub oformljen 2011. godine i organizuje događaje u cijeloj BiH.

"AK Venom je formiran 2011. godine. Registrovali smo ga na federalnom nivou i radimo organizacije takmičenja po cijeloj BiH, te ove godine imamo šest zakazanih događaja, od Mostara do Bihaća. Vozim Golfa, koji je dizel, ali sam se pronašao u kategoriji dB drag, što označava takmičenje u jačini basa u automobilu. Do sada iman 13 osvojenih pehara, između ostalih bih izdvojio pehare koje sam osvojio u susjednim državama, bio sam prvi u Osijeku što je renomirano takmičenje te u Šapcu u Srbiji. U Sarajevu sam na svom prvom takmičenju također osvojio prvo mjesto", rekao je Mehović.

tuning_zenica_AA_001.jpg - undefined

Foto: Anadolija

Za kategoriju u kojoj se takmiči dB drag, u kojoj se mjeri jačina zvuka audio sistema u automobilu prema riječima Mehovića važi narodna izreka u kojoj se kaže koliko novca, toliko muzike.

"Ako hoćete biti pravi takmičar, tu vrijedi ona stara narodna izreka koja kaže koliko para, toliko muzike. Ako uzimate renomirane marke, one su i skuplje, a neki obični setup poput mog za mini klasu koja je najmanja, u kojoj ide najmanje opreme, a najviše znanja me košta oko 800 ili 900 KM sa samo jednim wooferom, pojačalom i kablovima", rekao je Mehović.

tuning_zenica_AA_003.jpg - undefined

Foto: Anadolija

Asmir Kavazović iz Viteza prvi put učestvuje na takmičenju.

"Tuning je skup, ali je to više radi druženja sa drugima i meni to nikada nije skupo. Danas se ne takmičim, jer trebam još dovršiti svoj automobil, ali se nadam da ću se ubrzo i takmičiti", rekao je Kavazović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije