Renault Mégane RS: Najmanje 300 konja na prednjim točkovima

Radiosarajevo.ba
Renault Mégane RS: Najmanje 300 konja na prednjim točkovima
/ klim
Ljubitelji marke Renault su u nestrpljivom iščekivanju. Kao uvod u utrku Formule 1 u Monte Carlu, u petak 26. maja bit će službeno otkriven novi Renault Mégane RS.

Na internetu su obavljeni brojni renderi, na Nordschleife Nürburgringa RS "četvorka" okreće brze krugove, no još niko ne zna koji motor će se naći u "nosu" automobila.

Izvjesno je da će to biti turbobenzinski agregat snage najmanje 300 konja, no ne zna se hoće li Mégane RS preuzeti 1,8 litarski motor iz nove AlpineA110 ili će 2,0 litarski agregat iz prošle generacije biti prerađen i pojačan.

Šta god bude izbor sportskog odjeljenja Renaulta, Mégane RS postat će jedan od najsnažnijih kompaktnih automobila s prednjim pogonom u utrci u kojoj čelo trenutno drži Honda Civic Type R (320 KS).

Kako bi se ogromna snaga bolje iskoristila Mégane RS imat će blokadu diferencijala na prednjoj osovini, upravljački sistem zakretanja sva četiri točka, širi trag točkova s većim otvorima, difuzor na zadnjem dijelu...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije