Italdesign: Neimenovani supersportski automobil za pet probranih kupaca

Radiosarajevo.ba
Italdesign: Neimenovani supersportski automobil za pet probranih kupaca
/ Foto: Italdesign
Osnivanjem novog odjeljenja 'Italdesign Automobili Speciali' čuvena italijanska dizajnerska kompanije najavljuje proširenje djelatnosti.

Izgleda da će kompanija čuvenog Giorgetta Giugiara ubuduće proizvoditi sportski automobil koji će biti predstavljen narednog mjeseca na sajmu u Ženevi.

Ako je suditi po objavljenim podacima još uvijek neimenovanog modela, čini se da će ItalDesignov automobil biti tehnički blizanac Lamborghini Huracána.

U prilog tome govori činjenica da Italdesign u 90-postotnom vlasništvu Lamborghinija, ali i podatak da novi model pokreće 5,2 litarski V10 motor iz Huracána. Italdesign će ubrzavati u 3,2 sekunde do 100 km/h, a razvijat će maksimalnih 330 km/h.

Osim imena, nije saopštena ni cijena novog modela, no ono što je poznato da će samo samo pet probranih kupaca uživati u automobilu koji će najvećim dijelom biti izrađen od karbonskih vlakana.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije