Audi predstavio TT RS u Coupé i Roadster izvedbi

Radiosarajevo.ba
Audi predstavio TT RS u Coupé i Roadster izvedbi
/ FOTO: Audi
Novorazvijeni 2,5-litarski TFSI benzinac sada razvija 400 KS

 

Na sajmu u Pekingu Audi je predstavio TT RS u Coupé i Roadster izvedbi. Top-verzije serije TT dobile su novorazvijeni 2,5-litarski TFSI benzinac koji sada razvija 400 KS, odnosno 60 konja više nego kod prethodnika.

Impresivan je i najviši obrtni moment od 480 Nm u širokom području od 1700 do 5850 obrtaja. Petocilindrični turbobenzinski motor ubrzava TT RS Coupé u 3,7 sekundi do 100 km/h (Roadster: 3,9 sekundi), dok je maksimalna brzina ograničena na 250 km/h.

Doduše, mušterije koje to požele mogu dobiti blokadu tek na 280 km/h.

Snagu na sva četiri točka prenosi 7-stepeni S-tronic mjenjač, a ne smije se zaboraviti ni sistem Audi drive select kojim vozač može podešavati stalni quattro-pogon, upravljač, mjenjač, karakteristike motora, izduv… Audi drive select radi u četiri moda - comfort, auto, dynamic i individualno podešavanje.

Iza 19-colskih točkova (uz doplatu 20-colski) na prednjoj osovini nalaze se perforirani, unutrašnjehlađeni, čelični kočioni diskovi, dok se uz doplatu dobiju lakši ugljično-keramički diskovi i adaptivni amortizeri u tehnologiji magnetic ride.

Audi TT RS Coupé košta 66.400 Euro, Roadster je 2.800 eura skuplji.
 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije