Obnovljen Peugeot 308: Dotjeran dizajn, bogatija opreme, novi dizelaš

Radiosarajevo.ba
Obnovljen Peugeot 308: Dotjeran dizajn, bogatija opreme, novi dizelaš
/ Foto: Peugeot
Peugeot je obnovio kompaktni P308 (automobil 2014. godine u Europi), a promjene uključuju dotjerivanje dizajna, novi motor i mjenjač, ugradnju više asistent sistema.

Dizajneri su najviše pažnje posvetili prednjem dijelu – ugrađen je novi poklopac motora, a značka lava premještena s haube na središte grila hladnjaka.

U unutrašnjosti je redizajniran digitalni iCockpit, dok Mirror Screen omogućava povezivanje pametnih telefona s infotainment sistemom.

Ugrađeno je osam novih vozačkih asistenata – uključujući i pomoć pri naglom kočenju, adaptivni regulator brzine i aktivni asistent držanja u traci.

Najveća novost krije se ispoid poklopca motora: Peugeot 308 je prvi model koncerna PSA koji je dobio potpuno novi BlueHDi dizelaš snage 130 KS.

Trocilindrični turbobenzinac iste snage je prerađen i spregnut s novorazvijenim 6-stepenim manuelnim mjnejačem.

Najjači dizelaš (180 KS) bit će ponuđen s novom generacijom 8-stepenog automatika. Dolazak na tržište prerađenog Peugeota 308 predviđen je za septembar.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije