Kinezi kopirali i suzili Mercedes, okrenuli naopako trokraku zvijezdu

Radiosarajevo.ba
Kinezi kopirali i suzili Mercedes, okrenuli naopako trokraku zvijezdu
/ Foto: Car News China
Već smo navikli na šaljive kineske automobilske kopije, ali novitet otkriven na sajmu električnih vozila u Jinanu otišao je korak dalje.

Firma Dezhou Luxing Vehicle Company – koja nema ni internet stranicu, a zna se samo da joj je središte u gradu Dezhou provinciji Shandong – predstavila je urnebesnu kopiju Mercedesa.

Kinezi su uzeli lice CLA-klase i suzili ga, potom smanjili i pojednostavili kokpit A-klase, precrtali zadnji branik s C-klase… To im nije bilo dovoljno nego su kopirali i trokraku zvijezdu i onda je okrenuli naopako u Y-formaciju!

Komični surogat dobio je naziv Luxing iStar LSEV, a zapravo je riječ o vickastom električnom automobilu. Pokreće ga minijaturni električni motor koji osigurava postizanje maksimalne brzine 45 km/h dok proizvođač obećava voznu autonomiju od 150 km!

Na popisu serijske opreme nalaze se električni podizači stakala, 10-colski touchscreen ekran, moderni audio system, čak i kamera za vožnju unazad… Cijena? Prava sitnica: 22 hiljade kineskih yuana, odnosno 5.800 KM.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije