Široki Brijeg: 'Na svijetu su samo dvije vrste automobila – Mercedes i ostali'

Anadolija
Široki Brijeg: 'Na svijetu su samo dvije vrste automobila – Mercedes i ostali'
/ Anadolija
Ulicama Širokog Brijega prodefilovalo je oko 400 Mercedesa, na skupu međunarodnog karaktera, s učesnicima iz svih krajeva Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Slovenije, Austrije, Mađarske, Njemačke i Švicarske.

Kolone automobila s trokrakom zvijezdom zadivile su brojne posjetitelje i medije predstavljajući kompletnu paletu Mercedesa - od oldtimera do novih modela.

Druženje je bilo sjajna prilika i za prodaju automobile, no crveni Mercedes Ponton (Typ 170) koji je Tito poklonio Džemalu Bijediću vlasnik Nevenko Soldo iz Širokog Brijega kaže da nikome ne želi prodati. 

Redovni posjetitelj oldimerskih skupova Senad Huseini iz Sarajeva s ponosom je predstavio najstariji model – repliku Mercedesa SSK iz 1929 godine – s kojim na svim oltimerskim skupovima plijeni pažnju i ne želi govoriti o mogućnosti prodaje svog limenog ljubimca. 

Uživao je i Ivo Marić iz Mostara, koji je predstavio svog Mercedesa 230E (W123) iz 1982 godine.

"Na svijetu samo dvije vrste automobila: Mercedes i ostali", ustvrdio je Marić navodeći kako se u njegovoj obitelji pri kupovini automobila ne razmišlja o marki nego samo o modelu jer je i njegov sin ponosni vlasnik "mečke".

Dolazak među omiljene automobile oduševio je Edina Poturovića iz Sarajeva. 

"Prvi put sam na ovom skupu. Čuo sam da je jako zanimljivo i da ima jako lijepih automobila. Dolazim s svojim Mercedesom CLK 230 Kompressor kabriolet. Prvi sam put ovdje i jako mi se sviđa", kazao je Poturović. 

Zadovoljstvo nisu krili ni organizatori, a predsjednik udruge 'Mercedes Fan Klub Hercegovina' Petar Čerkez priznaje kako pretendira da ovo okupljanje u Širokom Brijegu bude tradicija. 

"Hercegovina ima dosta Mercedesâ, a nitko ne pravi druženja. Cilj je da se malo ujedinimo i stanemo, razmijenimo iskustva, da napravimo raj za trokraku zvijezdu", kazao je Čerkez. 

Da se radi o iznimnom značajnom događaju kazao je i gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević, koji je ovaj skup i proglasio otvorenim, te najavio podržavati i u budućnosti. 

Da je budućnost ovog skupa neupitna smatra glasnogovornik širokobriješkog skupa Domagoj Ledić objašnjavajuči da je dolazak 400 automobila i 2.000 posjetilaca nadmašio očekivanja organizatora. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije