Saputnici povrijeđeni: 16-godišnjak vozio bez dozvole i pokušao pobjeći

Radiosarajevo.ba
Saputnici povrijeđeni: 16-godišnjak vozio bez dozvole i pokušao pobjeći
/ Foto: Policija Bremen
Nisu uzalud mladi vozači posebno rizična grupa učesnika u saobraćaju. Adrenalin, želja za dokazivanjem, neiskustvo, sve su to preduvjeti za nesreću, pogotovo ako se volana dohvate golobradi dječaci koji nemaju položen vozački ispit.

Takav slučaj desio se u ponedjeljak u Hemelingenu pored Bremena. Za upravljačem snažnog Mercedesa C-klase našao se 16-godišnjak bez položenog vozačkog ispita a saputnici su mu bile mlade tri osobe starosti 16, 20 i 21 godine.

Neiskusni vozač ušao je prebrzo u jednu krivinu, automobil je proklizao i zabio se u zid skladišta. Sva tri saputnika zadobila su lakše povrede, dok je vinovnik nesreće ostao "čitav".

Umjesto da se pobrine za osobe koje je unesrećio, 16-godišnji vozač je pokušao pobjeći, ali ga je policija brzo pronašla.

Sada ga očekuje prijava za vožnju bez dozvole, neovlašteno udaljavanje s mjesta nesreće, izbjegavanja pružanja pomoći povrijeđenim licima… Na automobilu je pričinjena materijalna šteta od 16 hiljada eura.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije